m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

WMO pressiteade 1

Maailma Meteoroloogia Organisatsioonis (World Meteorological Organization of United Nations—WMO) oli 9. detsembril 2002 suur sündmus – avati WMO Maailma Ilma Infoteenistuse Pilootprojekti teine faas: Maailma Linnade Ilmaennustus. Selle arendajaks on WMO  egiidi all Hong Kongi Observatoorium. Maailma Ilma Informatsiooni Teenistuse lehekülg on esimene Interneti lehekülg, autoriteetne allikas, mis tagab ametliku ilma ennustuse linnade jaoks üle maailma. Ametlikku ilmainformatsiooni annavad leheküljele Rahvuslikud Meteoroloogiateenistused ja nende tegevus on reguleeritud WMO poolt. Rahvuslikud Meteoroloogiateenistused on kõige autoriteetsemad ilmaennustuse allikad oma vastutuspiirkonnas. Hong Kongi Observatooriumile tehti WMO poolt ülesandeks koostada ja pidada seda spetsiaalset lehekülge. Leheküljel on ilmaennustus 680 linna jaoks 69 riigist ja piirkonnast. Edaspidi antakse seal infot 826 linna kohta 150 riigist.

Projektis osaleb ka Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut. Leheküljelt saadav info on eriti kasulik neile, kellel on ees kauge reis ja vajadus riietuda vastavalt ilmale ja valida sobiv liiklusvahend. Lehekülg avardab ka meie silmaringi.

Jälgige lehekülgi:

http://www.worldweather.org
http://www.weather.gov.hk/wxinfo/worldwx/index.htm

Hinda meid!