m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Lumesadu ja tuisk 31.10-02.11

Põhja-Atlandil tekkinud järjekordne tsüklon saabub Läänemerele 31. oktoobri ööl ja läheneb päeval Eestile. Tsükloni idaservas tugevneb kagutuul mandril puhanguti kuni 15 m/s. Merel ja rannikul tugevneb algul kagutuul, seejärel lõuna- ja edelatuul 18-23 m/s.

1.-2. novembril pöördub tuul alates saartest ja looderannikust põhja- ja kirdesse ning tugevneb rannikul 18-23 m/s. Sisemaal 1. novembril tuul nõrgeneb, kuid 2. novembril tugevneb põhjatuul kuni 15 m/s.

Tsüklon toob rohkesti sademeid: sooja frondi eel sajab mandril 31. oktoobri hommikust alates lund ja lörtsi ning võib tuisata. Sadu on tugevam Põhja-Eestis.  Päeval läheb sadu järk-järgult üle vihmaks, kohati tekib jäidet. 1. novembri öösel sajab vihma ja lörtsi, päeval sajab peamiselt lund ja hakkab tuiskama alates looderannikust. Lumesadu ja tuisk võivad jätkuda ka 2. novembril.
Jälgige jooksvaid hoiatusi ja prognoose!

Merike Merilain
Aarne Männik

Hinda meid!