m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Tähelepanu – kuum ilm on tulemas

Lähemail päevil on oodata kohati temperatuuri tõusu üle 25 kraadi.

Õhutemperatuuri tõus suvekuudel üle 25 kraadi sunnib inimest ja teda ümbritsevat keskkonda muutustega kohanema. Talutavate temperatuuride vahemik sõltub inimese vanusest, organismi seisukorrast, aktiivsusest ja riietusest ning samuti väliskeskkonna teguritest, millest olulisimad on õhuniiskus, tuule kiirus ja päikesepaiste intensiivsus.

Palavate ilmadega tuleb eelkõige kroonilisi haigusi, nt kõrgvererõhutõbe ja südamehaigusi põdevatel inimestel olla ettevaatlik – sageneda võivad südameatakid, tõuseb vererõhk. Kuumus ohustab veel ka kuni nelja-aastaseid lapsi ja üle 65-aastaseid täiskasvanuid, samuti ülekaalulisi. Kuid kuumus võib kurnav olla ka täiesti tervetele inimestele, eriti juhul, kui kuuma käes on vaja teha füüsiliselt pingutavat tööd.

Arvestades ülaltoodut, hakkab EMHI oma kodulehele paigutama hoiatusi, mis aitavad juhtida tähelepanu sellele, kui on oodata õhutemperatuuri tõusu üle 25oC.

Samuti juhime tähelepanu sellele, et oma töid ja tegemisi paremini kavandada, on Tervisekaitseinspektsiooni kodulehel (www.tervisekaitse.ee) soovitused kuuma ilmaga toimetulekuks. Lisaks sellele on võimalik lugeda artiklit kõrgest õhutemperatuurist, tutvuda kiirabi nõuannetega ning jälgida kuumaindeksit – olulisim ja lihtsaim viis suvise palavuse hindamiseks.

Hinda meid!