m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Maailma Meteoroloogiapäev 2010

Igal aastal tähistavad Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) ja rahvuslikud meteoroloogiateenistused päeva, mil jõustus WMO asutamise konventsioon – 23. märts 1950. Käesoleva aasta teemaks on “60 aastat ilmateenistust ohutuse ja heaolu nimel”.

Viimase 60 aasta vältel on WMO eestvedamisel välja arendatud standardiseeritud vaatluste võrgustik, ilmateenistuste vaheline andmevahetus on muudetud vabaks ja piiramatuks ning kättesaadavaks on tehtud hulgaliselt liikmesriikide vajadustele vastavaid teenuseid.

WMO on näidanud meteoroloogia jõudu ning ühendanud geofüüsikalised teadused teenimaks inimeste heaolu ja turvalisust. Ka tehnoloogia areng on olnud soodustavaks erinevate teenuste väljatöötamisel. Tänapäeval kogutakse erinevate vahenditega andmeid nii maalt, merelt, õhust kui ka kosmosest.

23. märtsil on teil võimalus osaleda maailma meteoroloogiapäeva konverentsil „60 aastat ilmateenistust ohutuse ja heaolu nimel”
Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudis.

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb ennast eelnevalt registreerida telefoni teel 666 0901 või saata e-mail aadressil emhi@emhi.ee

Hinda meid!