m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Looduses on alanud tuleohtlik aeg

Kuivad ja soojad päevad on lagedatest kohtadest lumikatte sulatanud ning EMHI vaatlusjaamade andmetel on lund veel vaid Peipsi põhjakaldal Alajõel (2 cm). Tuleoht on kiiresti kasvanud ja kasvab lähipäevil kuivade ilmade püsides veelgi.

2007. aasta 1. aprillist jõustunud keskkonnaministri määruse „Metsa ja muu taimestikuga kaetud alade tuleohutusnõuete kinnitamine” muudatusega keelustati kulu põletamine peale lume sulamist.

Keskkonnaministri määruse kohaselt algab tuleohtlik aeg kevadel pärast lume sulamist ning lõpeb sügisel vihmaste ilmade saabudes. Tuleohtliku aja alguse ja lõpu määrab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

EMHI teatab, et looduses on alanud tuleohtlik aeg. Tuleohu kaardi leiate EMHI kodulehelt.

Hinda meid!