m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Päästeameti teade

Kulu põletamine on keelatud

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel on alanud tuleohtlik aeg ja kehtib üleriigiline kulu põletamise keeld. Lõkke tegemisel tuleb jälgida tuleohutusnõudeid.

Kulu põletamise keeluajal teevad päästeteenistus ja keskkonnainspektsioon kontrollreide rikkujate tabamiseks. Kulupõletajaid ning hooletuid lõkketegijaid võib oodata kuni 18 000 krooni suurune rahatrahv. Lisaks tuleb kulupõlengu põhjustajal hüvitada keskkonnale tekitatud kahju.

Viimase nädalaga on päästeteenistus saanud üle 200 väljakutse kulupõlengutele. Möödunud aastal registreeriti ligi 2000 metsa -ja maastikutulekahju, milles kaotas elu üks inimene ning süttis 13 hoonet.

Päästeteenistus tuletab inimestele meelde, et kulupõletamine on ülimalt riskantne tegevus. Inimestel tuleb jälgida, et ka nende naabrid keelust kinni peaksid ega seaks ohtu teiste vara.

Lõket võib teha ainult tuulevaikse ilmaga mittesüttivale pinnasele, tuleaseme kaugus hoonetest peab olema vähemalt 15 ja metsast 30 meetrit. Käepärast tuleb hoida esmased kustutusvahendid, näiteks ämbrid veega.

Hinda meid!