m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Vulkaanilise tuha pilve ilmnemise oht Eesti kohal

Jätkub Islandi vukaani EYJAFJALLAJOKULL purse. Vulkaanilise tuha pilvi leidub praegu juba Soome, Rootsi ja Norra kohal. Tuhapilved võivad jõuda ka Lääne-Eesti kohale, eeldatavasti saabuva öö teises pooles või homme päeval.

Tuhapilvede jõudmine Eesti kohale mõjutab lennuliiklust, sest tuhk mõjutab õhusõidukite aerodünaamikat ning mootorite tööd ning võib halvimal juhul põhjustada lennuõnnetusi. Muid ohte nad kaasa ei too, kuid võimalikud on mitmed optilised nähtused, eelkõige taeva ja taevakehade ebatavaline värv.

 

EMHI Lennumeteoroloogia osakond jälgib tuhapilvede liikumist pidevalt ning annab informatsiooni edasi lennutarbijatele.

Graafiline informatsiooni vulkaanilise tuha liikumisest asub siin: http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/vaacuk_vag.html

Hinda meid!