m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Eesti teadlase nimeline preemia

Eestis antakse välja mitmeid teadusalaseid auhindu ja preemiaid (näiteks Karl Ernst von Baeri medal, Bernhard Schmidti preemia jt). Välismaal väljaantavaist Eesti teadlaste nimelistest preemiatest pole aga juhtunud kuulma ka staažikad mälumängurid.

Teadmiseks: Euroopa Tugevate Tormide Laboratoorium (European Severe Storms Laboratory) lõi 2007. aastal Heino Toominga nimelise preemia (300 eurot), mis antakse pidulikult kätte Euroopa tugevate tormide konverentsidel parimate ettekannete autoreile.

Laureaatideks 2007. aastal (Triest, Itaalia) olid Marianne König Saksamaalt ning Monika Pajek ja Piotr Struzik Poolast.
Järgmisel konverentsil (2009. a. Landshut, Saksamaa) tunnistati parimaks ettekanne, mille esitasid Jean-Baptiste Cohuet ja Veronique Ducroq Prantsusmaalt ning Romualdo Romero, Victor Homar ja Climent Ramis Hispaaniast.

Heino Tooming oli geofüüsik, kes sai tuntuks oma töödega meteoroloogias, klimatoloogias, ökoloogias ja aktinomeetrias.
22. oktoobril oleks me kolleeg saanud 80-aastaseks.

Toominga tööde bibliograafiaga ning meenutustega temast saab tutvuda EMHI kodulehel

2 / 1 hindajat