m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

“Olaf” toob lumelisa

Norra fjordi kohalt liigub Gotlandi poole järjekordne madalrõhkkond, mis on nimeks saanud Olaf (http://www.met.fu-berlin.de/wetterpate/). Süvenev keeris saavutab öösel Skandinaavia lõunaosa kohal täisvõimsuse. Rootsi ilmateenistuse hoiatuse kohaselt võib Stockholmi ümbrusse kuni 20 cm lund lisanduda. Sajupilvede serv jõuab 10.02. õhtul üle Läänemere. Hiiumaal ja Saaremaal hakkab lund sadama ja tuiskama. Tugevam on sadu Saaremaal, kus võib enam kui 10 cm lund lisanduda. Lumesadu ja tuisk levivad edasi mandrile. Kagutuul tugevneb rannikul 15, saartel 18 m/s.

11.02. hommikuks liigub madalrõhkkond Gotlandile ja jõuab päevaks sama võimsana üle Läänemere Läti rannikule. Tihedam sajutsoon ja tuisk hõlmavad Eesti lõunapoolse osa. Haapsalu-Tartu joonest põhja pool lisandub lund vähem, kuid tugeva tuule tõttu võib pinnatuisk teedele lumevaalusid kuhjata. Ida- ja kirdetuule puhangud ulatuvad sisemaal 15, rannikul 20, saartel 23 m/s. Külmatunne on seetõttu märgatavalt suurem, kui vaikse ilmaga -5..-10°C-se õhutemperatuuri korral.

11.02. pärastlõunal põhja poolt alates pilved hõrenevad ja sadu lakkab. Ilm muutub järk-järgult külmemaks.

Nädalavahetuse minimaalne õhutemperatuur jääb veel -20°C piirist kõrgemale. Uue nädala algus on aga suure tõenäosusega krõbedam.

Hinda meid!