m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Maailma meteoroloogiapäev 2011

Kolmapäeval, 23. märtsil tähistavad Maailma Meteoroloogiaorganisatsioon (WMO) ja selle 189 liikmesriiki maailma  meteoroloogiapäeva. 2011. aasta teemaks on “Kliima sinu jaoks”. “Kliima sinu jaoks” ei ole mitte ainult käesoleva aasta meteoroloogiapäeva, vaid mitteametlikult ka kogu 2010. aastaga lõppeva viisaastaku teema.

Nii nagu WMO hiljuti teatas, oli 2010. aasta üks kõige soojemaid aastaid 1998. ja 2005. aasta kõrval, mis tõestab vaadeldud pikaajalist kliima soojenemise trendi. Alates 2001. aastast 10 aasta jooksul ületas globaalne keskmine temperatuur peaaegu pool kraadi 1961-1990. aastate keskmise, mis oli kõige kõrgem näitaja kõikide 10-aastaste perioodide kohta alates instrumentaalsete ilmavaatluste algusest.

Ajalooliselt on WMO liikmesriikide rahvusvahelised meteoroloogia- ja hüdroloogiateenistused olnud teerajaja rollis operatiivse vaatlussüsteemi arendamisel ja töös hoidmisel. Kõik vaatlused, mis toimuvad täpselt ühel ja samal ajal üle maailma, panevad omakorda aluse usaldusväärsetele ja stabiilsetele teenustele ja toodetele, mis on vajalikud pika- või lühiajaliste
otsuste tegemisel jätkusuutliku tuleviku heaks.

Käesoleval aastal korraldab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut koos Eesti Veeühinguga konverentsi, mis ühendab Maailma meteoroloogiapäeva (23. märts) ja Maailma veepäeva (22. märts) tähistamise. Sellest lähtuvalt on konverentsi teemaks “Kliima ja vesi”.

Konverents toimub 23. märtsil Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudis Toompuiestee 24, algusega kell 10.00.  Eelregistreerimine telefonil 666 0901 või meili teel aadressil emhi@emhi.ee

Hinda meid!