m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Päevitamisel olgem ettevaatlikud!

Tänavuse suvega võiksid Eesti inimesed küll rahul olla – vähemalt päikest on näha olnud pikemalt kui varasemail aastail. Muretsema paneb ainult kiirguse intensiivsus: juunis on tervelt 13 päeval mõõdetud ultraviolettkiirguse indeksiks (UVI) kõrged, 7 ühikut ületavad väärtused. 29. juunil registreeriti näiteks Haapsalus UVI näiduks Eesti jaoks väga kõrge 8.0, Tõraveres korrati isegi  meie senist tippmarki (6. juulist 2008) – 8,6!

Selliseid näitajaid soosivaiks tegureiks olid maksimaalne päikese kõrgus, suhteliselt puhas (vihmadest „puhtaks pestud“) atmosfäär ning rünkpilved keskpäeval päikese lähedal, mis võivad suurendada UV-kiirguse kogust isegi 10% võrra.
Siit hoiatus – olge päevitamisel ettevaatlikud, eriti keskpäevastel tundidel!

Hinda meid!