m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Esimesed märgid 2013. aasta kevadisest õietolmust õhus

Eesti Keskkonnauuringurte Keskus koostöös MTÜ-ga Eesti Allergialiit on alustanud õietolmuseirega juba kolmandat aastat. Sarnaselt eelmisele aastale mõõdetakse õietolmu taset viies punktis, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares ja Jõhvis. Erinevalt eelmistest aastatest keskendutakse sel aastal põhilistele allergeenidele ja muudetakse ka koduleht, kuhu andmed üles laetakse, selgemaks ja arusaadavamaks.

Esimesed märgid õietolmust on juba õhus. Tartus on lepp õitsema hakanud ja ka kase õietolm on ilmunud proovidesse. Lähipäevil on oodata õietolmu taseme tõusu ka mujal proovivõtupunktides. Peatselt peaks õide puhkema ka sarapuu. Eelmise aasta andmete põhjal hakkas kask õitsema aprilli lõpus ja juuni algusest kõrrelised, mis on tugevad allergeenid.

Hetkel on võimalik vaadata õietolmuseire infot Eesti Keskkonnauuringute Keskuse Õhukvaliteedi juhtimissüsteemi kodulehelt http://www.klab.ee/seire/airviro/pollen.html ja Eesti Allergialiidu kodulehelt http://www.allergialiit.ee/?teated.

Hinda meid!