m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Järsk külmenemine

Möödunud nädalavahetusel kimbutas või rõõmustas meid kuumus. Päeval tõusid  termomeetrinäidud sisemaal 27..31°C ja ka öine miinimum temperatuur jäi pluss 10 kraadist kõrgemale. Nii oli viimaste päevade keskmine õhutemperatuur 12..15 kraadi pikaajalisest keskmisest kõrgemal. Selle vastukaaluks saabub meile homme, 27. mail Arktikast märksa külmem õhumass ja õhutemperatuur langeb eilsega võrreldes 20, tänasega võrreldes 10 ja enam kraadi võrra. Homme päeval on Põhja-Eestis sooja napilt 8..10°C, Lõuna-Eestis 13..16 kraadi. Kõige jahedam on ilm kolmapäeval ja neljapäeval. Päevane õhutemperatuur jääb siis enamikes paikades 10 kraadi lähedale või allapoole seda, kuid tänu pilvisele taevale ei lange öine õhutemperatuur miinuspoolele, vaid jääb madalamates kohtades 3 kraadi juurde pidama, kuid mis ei välista 0 kraadi lähedast temperatuuri maapinnalähedases õhukihis. Külmatunnet suurendab tugevnev kirde- ja põhjatuul.

Hinda meid!