m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

8. veebruari tormist

Norra rannikule jõudnud madalrõhkkond on laienenud üle kogu Põhja-Euroopa. Eestis õhurõhk langeb kiiresti ning tihe lörtsi ja vihmasadu liigub õhtul ja eeloleva öö hakul üle Eesti. Pärast keskööd on saju võimalus väiksem. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning tugevneb saartel puhanguti 20 m/s.

8.02. öösel tekib Karjala kohal uus osatsüklon, mis liigub edasi üle Laadoga Venemaale ning selle serva mööda tungib külm õhumass jõuliselt Läänemere äärde. Õhurõhuväljas pinge kiiresti tõuseb. Loode- ja põhjatuul tugevneb sisemaal 7-12 m/s, tugevamaid puhanguid on öö hakul ja taas hommikul. Eesti rannikuvetes paisub tuul tormiks, loode- ja põhjatuule puhanguid on 23, saartel 25, hommikul 28 m/s. Õhutemperatuur langeb alla 0°C ja teed jäätuvad.

8.02. päevaks tugevneb sisemaal põhjatuul puhanguti kuni 20 m/s. Rannikualadel on tormise loode- ja põhjatuule puhanguid kuni 25, saartel kuni 28 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Vahete-vahel sajab lund ja tuiskab, kuid sadu ei ole tõenäoliselt tugev. Õhutemperatuur on -1..-3°C piires.

Taimi Paljak
Riigi Ilmateenistus
Ilmaprognooside osakond

5 / 2 hindajat