m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Keskkonnaagentuuri külastas USA Rahvusliku Ookeani ja Atmosfääri Administratsiooni (NOAA) MetOp satelliidi programmijuht Wei Xia-Serafino

Täna, 30. septembril külastas Keskkonnaagentuuri USA Rahvusliku Ookeani ja Atmosfääri Administratsiooni (NOAA) MetOp satelliidi programmijuht Wei Xia-Serafino.

noaa-transparent-logoPr Xia-Serafino on üle 25 aasta töötanud nii NOAA kui Rahvusliku Lennunduse ja Kosmose Administratsiooni (NASA) erinevate kosmoseprogrammide heaks. Ta on andnud oma panuse mitmete satelliitidel kasutatavate instrumentide, tarkvarade ja andmeedastussüsteemide väljatöötamisse. Hetkel on üheks tema ülesandeks ka koostöö NASA, EUMETSAT (Euroopa Meteoroloogiasatelliitide Kasutamise Organisatsioon) ja ESA (Euroopa Kosmoseagentuur) esindajatega, et kindlustada NOAA instrumentide nõuetekohane integreerimine satelliitidele.

Külastuse eesmärgiks oli tutvuda Keskkonnaagentuuri ning Riigi Ilmateenistuse tööga, iseäranis satelliidiandmete rakendamisega meie igapäevatöös. Külaline nentis rõõmuga, et kasutame aktiivselt ka NOAA andmeid ning tutvustas põgusalt NOAA edasisi koostööplaane.

Wei Xia-Serafino´t saatsid USA saatkonna majandusnõunik Nicole Johnson ja majandusspetsialist Taimi Alas.

Hinda meid!