m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Ilmastikuolud muutuvad keeruliseks…

… ja täna õhtust alates halvenevad liiklustingimused märgatavalt. Tugeva tuule, saabuva saju ja 0°C lähedase õhutemperatuuri tõttu suureneb libeduseoht ja nähtavus halveneb!

Külm ja selge taevaga kõrgrõhkkond on kaugenemas ning stabiilne ja rahulik ilm asendumas heitlikuga. Võimas jugavool on Atlandilt järjest soojust ja niiskust Euroopa lääneserva toonud.

Täna (25.10.17) hommikuks on soe üle Skandinaavia Läänemerele läbi murdnud ja ümbritsev pilvemass Balti riikidele lähenemas. Päeva peale toob läänevool niiskust ja pilvi lisaks. Madalrõhkkonna servas tekib veel uus osatsüklon ja jõuline surve suureneb. Jätkub kagutuule tugevnemine sisemaal puhanguti kuni 15 m/s, rannikul 20 m/s, saartel pärastlõunal 23 m/s ja Saaremaal võivad õhtul puhangud ka 25 m/s ulatuda. Pärastlõunal jõuab sadu lörtsi ja vihmana saartele, õhtuks liigub edasi mandri lääneserva ja hilisõhtuks Kesk-Eestisse. Mandril sajab enamasti lörtsi ja lund ning sadu muutub tihedaks.

26.10. öösel laieneb sadu üle Eesti, sajab enamasti lund ja lörtsi ning sadu on tihe. Hiiu- ja Saaremaal ning ka Pärnu- ja Viljandimaa lõunaservas tuleb lisaks ka vihma. Kagutuul püsib väga tugevana, alles hommikul hakkab lääne pool nõrgenema ning pöördub põhjakaarde. Õhutemperatuur kõigub 0°C (-2..+2°C) ümber, kindlalt plusspoolel on kogu öö vaid saartel.

Homme päevaks (26.10.17) liigub madalrõhkkond Eesti kohale ning sajud jätkuvad lume ja lörtsina. Saartel, loode- ja läänerannikul ning Lõuna-Eestis sajab enam vihma ja lörtsi. Sajud on tihedamad ennelõunal, pärastlõunal jäävad lääne poolt alates harvemaks. Tuul jääb rahulikumaks. Õhutemperatuur on sisemaal 0°C lähedane, meretuulega rannikul ja Eesti lõunaservas kuni +3°C, saartel ulatub üle +5°C.

Taimi Paljak
Ilmateenistuse sünoptik

5 / 2 hindajat