m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Merevee tasemed uues kõrgussüsteemis

Eesti on läinud üle uuele kõrgussüsteemile, mille kohaselt kõrgusi ja sügavusi arvestatakse Euroopa vertikaalse referentssüsteemi ehk Amsterdami nulli suhtes, mida Eestis tähistatakse lühendiga EH2000.

Seoses sellega hakatakse ka Riigi Ilmateenistuse veebilehel teisipäeva, 6. märtsi hommikupoolikul alates kella 10-st merevee tasemeid kuvama EH2000 süsteemis. Looduses jäi kõik samaks ning vett juurde ei tulnud, suurenevad vaid arvväärtused ning esialgu näitame veetaset korraga nii  EH2000 süsteemis kui ka vana Kroonlinna nulli kohaselt (BK77).

Tehnilistel põhjustel võib teisipäeval esineda andmeridades auke. Vabandame võimalike ebamugavuste pärast.

 

Lähemalt Euroopa kõrgussüsteemist: https://www.maaamet.ee/et/eesmargid-tegevused/geodeesia/euroopa-korgussusteem

Maa-ameti selgitav video kõrgussüsteemide erinevusest.

 

5 / 2 hindajat