m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Tormine kolmapäev

Täna (24.09.18) on satelliidipildil Gröönimaa lõunaranniku lähistel nähtav madalrõhkkond, mis saab ookeani 50-ndailt laiustelt sooja lisaks ja see annab energiat uue osatsükloni tekkeks juba lähitundidel.

Teisipäevaks (25.09.) liigub see Islandi kohale ja muutub järjest aktiivsemaks.

Kolmapäeval (26.09.) jõuab madalrõhkkond Norra rannikule, laieneb üle Läänemere ja tõstab tuule tormiks – öösel tõuseb tuul merel, hommikuks Eesti rannikuvetes. Kolmapäeva päeval ulatuvad  edelatuule puhangud Soome lahel 20 m/s, Läänemerel ja Liivi lahel üle 25 m/s, Eesti sisealadel 18 m/s.

Neljapäeval (27.09.) püsib madalrõhkkonna serv Eesti kohal ning lääne- ja loodetuul on ikka väga vali.

Tuule nõrgenemist on tänastel andmetel oodata neljapäeva (27.09.) õhtupoolikul.

5 / 2 hindajat