m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Ilm pakub jätkuvalt väljakutseid

Talvised ilmaolud kestavad ning sunnivad inimesi kannatlikkusele, eriti liikluses. Tänane (19.01) karge hommikupoolik laseb puhata nii suuremast sajust kui tugevamast tuulest ning pilve vahelt piiluv päike tõstab tuju. Otepääl aset leidva rahvusvahelise suusavõistluse jaoks hästi soovitud ilm igatahes!

Samal ajal on Skandinaavia kohal jõude koondamas uus madalrõhkkond, mis üle Põhjalahe suuna kagusse võtab. Õhtul saabub merelt lumesadu, mida tugevnev tuul tuisuks keerutab. Sajuala levib saartelt ida-kagu suunas ning lisab mitmele poole lund. Õhutemperatuur püsib mõõdukalt miinuspoolel, vaid Eesti lääneservas tõuseb mere ääres kohati plussi.

 

Pühapäeva (20.01) öö on üle Lõuna-Soome Venemaa keskaladele suunduva tsükloni servas sajune ning tuisune. Päeval on sadu hooti ja pilvi hõredalt. Puhanguline loodetuul saab võimaluse põhjast külma juurde kanda ning kui õhutemperatuur pole 24 tunni jooksul oluliselt muutunud, siis päeva teises pooles on oodata kiiret ilma külmenemist.

 

Uue nädala algus (21.01) toob rahulikuma ilma, aga krõbedamad miinuskraadid: öösiti võib õhutemperatuur langeda -15°C-st madalamale ning jääb päevalgi -10°C juurde pidama. Saartel on ilm tunduvalt pehmem. Aga õigesti selga valitud üleriided aitavad ka süvenevast talvest rõõmu tunda! Silmale on lumist külmasära ju ilus vaadata!

 

Ele Pedassaar, Ilmateenistuse sünoptik

 

5 / 1 hindajat