m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Tuleoht on laes – jahutav niiskus on teel!

 

1.mai kevadpüha on tõenäoliselt selle aasta (2019) kõige tuleohtlikum päev (senini), seejärel on oodata järsku ilmamuutust sajusema ja külmeneva ilma suunas.

Nõrk rõhuväli Baltimaade kohal tagab Eestis 1.05.2019 rahuliku ja sajuta pühadeilma. Siselaladel tõusevad päevamaksimumid 15°Cst kõrgemale, rannikul jahutab meri sooja maha. Imeline ilm puhkepäeva nautimiseks, aga meeles peab pidama fakti, et tuleoht on looduses erakordselt kõrge ning tärkav loodus januneb niiskuse järele.

Niiskus ehk vihmasadu ei lase ennast kaua oodata ning jõuab Eestisse ööl vastu neljapäeva (2.05), levides päeval üle terve maa. Sajuhulgad on mõõdukad ning aia- ja põllupidajad saavad kastekannud ja kastmisvoolikud mõneks ajaks kõrvale panna. Samas on ilmataat oma heategudes üle pingutanud ning toob ühes sajuga põhja poolt ka arktilist külma. Külma saabumisega asendub vihm õhtul mõnel pool lörtsisajuga ning võimalik, et reede (3.05) öösel ka lumega. Lisaks ilmaoludele võivad muutuda talvisemaks ka teeolud ning ilma ja ilmahoiatuste jälgimine on lähipäevil oluline!

5 / 2 hindajat