m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Palavus taandub

Täna oli selle suve kõige palavam päev, kuid uus nädal toob juba jahedama ilma.

Põhja-Euroopasse kuuma ilma toonud kõrgrõhuala raskuskese asub kaugel Teravmägedel, aga selle valdused ulatuvad üle Läänemere ja Baltimaade pea Musta mereni. Piki Venemaad kulgeb samal ajal niiske õhuga madalrõhuala. Kahe võimsa rõhkkonna piiril on pääsenud pooluse kohalt jahedam õhumass lõuna suunas liikuma.

Eeloleval ööl (29.07) jõuab madalrõhulohk ühes külma frondiga Eesti kohale ning niiskem ja jahedam õhk levib kirdest edela-lõuna suunas, saatjaks puhanguline idakaare tuul. Õhumassi vahetus võib tuua endaga kaasa kohati vihmahooge, saju tõenäosus on suurim Eesti läänepoolses osas. Äikese võimalus on väike, aga pole välistatud. Päeval saab valitsevaks päike. Tuul nõrgeneb mõneks ajaks ning soojagi on üle 20°C. Teisipäeval (30.07) saabub põhja poolt järgmine madalrõhulohk. Kõrgrõhuala hoiab oma positsiooni Põhja-Euroopa kohal ning kahe rõhu vahel surve suureneb. Vihmahooge liigub üle Eesti põhjast lõunasse enam ning kirdesse ja põhja pöörduv tuul tugevneb. Öösel on sooja 8..14, saarte rannikul kuni 17°C, päeval jõuab õhk soojeneda vaid 14..19°C-ni. Järgnevatel päevadel püsime idapoolse madala ja läänepoolse kõrge piirialal. Aeg-ajalt liigub üle Eesti taeva üksikuid vihmahooge, neljapäev võib jääda ka üle Eesti kuivaks. Õhumass on praegusega võrreldes jahe, öised miinimumid langevad 10°C-st madalamale, päevasel ajal on päikese toel sooja 20°C-st enam, pilvede all mõni kraad vähem.  

 

5 / 1 hindajat