m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Praktikandid sünoptikute juures

Möödunud nädal (algusega 8.07.2019) sünoptikutele märkimisväärseid torme ei toonud, kuid tõi hoopis kaks praktikanti.

Kairo saabus meile Tartu Ülikooli Geograafiateaduskonnast ning süvendatud ilmahuvi on elanud tema sees juba lapsepõlvest. Lisaks on tema nimi saanud rahvusvahelise kõlapinna juba aastal 2016, kui tema ülesvõetud pilvefoto tunnistati üleilmsel WMO (Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni) konkursil parimaks. Foto kaunistas WMO 2017. aasta kalendri oktoobrikuud. Kairo oli meie juures ühe töönädala: selle lühikese aja jooksul sai keskendutud operatiivsele ilma jälgimisele ja prognooside koostamisele.

Thomas võttis ette pikema tee Prantsusmaalt Toulousest ning õpib sealses Meteoroloogiaülikoolis (École Nationale de la Météorologie). Kaugelt tulnuna veedab tema Eesti Ilmateenistuses aega pikemalt, tutvudes siin nii ilmavaatluste kui prognooside koostamise poolega.

Loodame poistega kohtuda ka tulevikus!

Fotodel on praktikandid oma juhendajatega, ülemisel Kairo ja alumisel Thomas

4 / 3 hindajat