m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Nii tee- kui ilmaolud halvenevad!

Mitu päeva kargemat õhku Eesti kohal hoidnud kõrgrõhuala eemaldub Venemaale ning Lääne-Euroopast laieneb madalrõhuala üle Läänemere. Pöörise serva mööda saabub meile niiskemat ja soojemat õhku ning nii ilma- kui teeolud halvenevad kiiresti.

Täna (26.11) tibutab juba mitmel pool Eestis vihma, mis muudab külmad teepinnad libedaks.

Homme (27.11) olukord halveneb. Öösel on sadu nõrk, kuid laialdaselt tekib udu ning ka jäiteoht suureneb. Hommikul jõuavad merelt saartele vihmapilved ja liiguvad mandrile. Mandri lääneosas läheb sadu üle vihmaks ja lörtsiks, idaosas lörtsiks ja lumeks. Kesk- ja Ida-Eestis sajab kohati ka eriti ohtlikku jäävihma. Tihedam on homne sadu Põhja-Eestis, lõuna pool on sadu nõrgem. Külmadele pindadele ladestuv sadu muudab teed erakordselt libedaks! Ka nähtavust piirava udu hajumine võib võtta aega. Ettevaatust liikluses!

5 / 2 hindajat