m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Sooja saabumine lõunast

Praegune õhutemperatuur on keskmisest 4-5°C soojem, lähemal ööpäeval tuleb soojale isegi mõni kraad lisa ning kui eile tõusid päevamaksimumid 5..8°C-ni, siis täna on oodata sooja 7..11°C, homme lisandub veel paar kolm kraadi ning sooja tuleb 9..14°C.

Sellisele temperatuurikäigule aitab kaasa praegu õhu juhtvool ehk jugavool, mis Kesk-Euroopasse külma viib, aga meile laseb otse Vahemere äärest soojal ligi voolata.

Soodsat seisu pakuvad omalt poolt ka Põhjamerel pöörlev väheliikuv madalrõhuala ning Venemaalt ulatuv kõrgrõhuala, mille piirialal püsib õhuvool lõunast.

Täna kannab madalrõhulohk saartelt üle mandri põhja-kirde suunas vihmapilvi ning vastu õhtut muutub sadu intensiivsemaks. Eesti kaguosa jääb sajupilvede liikumise peateelt veidi kõrvale ning seal sajab vihma kohati. Tuul on päeva jooksul Lääne-Eestis nõrgenemas, idas püsib puhanguline õhtuni. Õhk soojeneb 7..11°C-ni.

Homme jõuab Läänemerele ägedama iseloomuga pööris ning lisaks uuele soojale sajule tõuseb ka tuul. Päeval on mitmel pool loota pilvede vahele selgimisi ning õhutemperatuuri termomeetrinäit võib nii mõnegi päevarekordi kätte saada.

4.7 / 3 hindajat