m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Keerulised liiklusolud nii maal kui merel

Lõuna-Skandinaavia kohal areneb madalrõhkkond, liigub täna (8.12) õhtuks Põhjalahe rannikule ning süveneb. Pööris toob niiske ja soojema õhu ning saartele ja mandri läänerannikule täna pärastlõunal tiheda vihmasaju. Mandri sisealadel on oodata enne sooja saabumist õhtul lörtsi- ja kirdes ka lumesadu. Sadu, mis on mitmel pool tugev, piirab nähtavust ning muudab liiklemise teedel raskemaks. Samal ajal tugevneb edela- ja lõunatuul sisemaal iiliti 15-17, rannikul 20-23 m/s.

Järgneval ööl (9.12) liigub madalrõhkkond üle Põhjalahe kirdesse Soome kohale. Ida-Eestis on õhutemperatuur öö hakul 0°C lähedal ning tihe lörtsisadu jätkub, läänes valitsevad plusskraadid ning sajab vihma. Pärast keskööd jääb saartel, hommikul ka mandril sajuhooge vähemaks. Õhumass soojeneb ning sadu jõuab kõikjal maapinnale vihmana. Päev tuleb pilves selgimistega ning vihmahoogudega. Edelasse ja läände pöörduva tuule nõrgenemist on oodata aga alles pärastlõunal ning praamiliiklus võib olla enne seda häiritud.

5 / 1 hindajat