m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Tuuline, aga tähesäras aastavahetus

Vana-aasta õhtul taevas selgineb ja sajuhood taanduvad. Tugeva loodetuule puhangud ulatuvad 15, rannikul kuni 20 m/s, südaööks annab tuul veidi järele. Õhutemperatuur langeb sisemaal alla 0 °C, rannikul jääb veel napilt plusspoolele.

Uue aasta öö jätkub enamasti selge taevaga. Loode- ja läänetuule puhanguid on 14-15 m/s. Õhutemperatuur on sisemaal alla 0 °C, saartel ja läänerannikul plusspoolel.

Uue aasta esimesel päeval laieneb Läänemere äärde juba uus madalrõhkkond ega lase tuulel rahuneda – edela- ja läänetuule puhanguid on üle 10 m/s, rannikul üle 15 m/s. Kiires loodevoolus purjetab üle pilvi, millest aga sadu ei tule. Õhutemperatuur on 0 °C-st Eesti idatiivas +3…+4 °C-ni meretuulele avatud rannikul.

Soovime kõigile turvalist aastavahetust ja head uut aastat!

Ilma edasine kulg jätkub jõulise Atlandi taktikepi all väga tugeva läänekaare tuulega, mis reedel võib tormiste iilideni tõusta.

5 / 1 hindajat