m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Talvine ilm

Järjekordne Atlandi madalrõhkkond on Läänemere äärde tulekul, jõuab eelolevaks ööks (26.02) Lõuna-Rootsi ja homme päeval Gotlandi lähistele.

Madalrõhkkonna eel liikuv sajuala jõuab teisipäeva õhtul (25.02) Hiiu- ja Saaremaale ning mandri lõunaserva, laieneb eeloleval ööl (26.02) üle Eesti – sajab lund, pärast keskööd muutub sadu Saaremaal ja Lõuna-Eestis vesisemaks ning vastu hommikut jääb nõrgemaks. Lisanduva saju hulk on Lõuna- ja Kesk-Eestis 4-7 mm. Kesk-Eestis võib lumekiht tõusta 5 cm-ni, Lõuna-Eestis aga märjema lume tõttu paari-kolme sentimeetriseks. Põhja poole jõuab sadu alles vastu hommikut.

Kolmapäeva (26.02) päeval aeg-ajalt sajab – Hiiumaal ning mandri põhjapoolses osas (Virtsu-Vändra-Alatskivi joonest põhja pool) tihedat lund sajuhulgaga 5-8 mm, mis võib õhtuks maa katta 5-10 cm-se lumekihiga. Pole välistatud, et põhjarannikul on sadu tihedamgi, lisaks võib tugev kirdetuul siin tuisku keerutada. Lõuna pool on sadu nõrgem ja vesisem – sajab lörtsi, sekka ka vihma.

Neljapäeval (27.02) jääb madalrõhkkond Gotlandi lähistele tiirlema ja selle servas sajab meil vahetevahel lund, Saaremaal ja Lõuna-Eestis ka lörtsi, kuid sadu on nõrgem ja lisanduv sadu tõstab lumekihi kõrgust vaid paar-kolm cm-t.

5 / 1 hindajat