m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Talvised ilmaolud

Külm kõrgrõhuhari eemaldub täna (5.02) õhtul Eesti kohalt kagusse ning loodevoolus saabub järgnevaks ööks (6.02) soojema õhuga madalrõhulohk. Lohu ees tõuseb edela- ja läänetuul sisealadel iiliti 15, Lõuna-Eestis hilisõhtul lühiajaliselt ka 17 m/s, rannikul ulatuvad tuulepuhangud kuni 20 m/s. Samal ajal hakkab alates Põhja-Eestist lund ja lörtsi sadama ning Eesti kirdeosas põhjustab tugevam tuul lühiajaliselt ka tuisku. Mandri läänerannikul ja saartel sajab sooja õhumassi all peamiselt vihma. Õhutemperatuur on mandril 0°C ümber ning sisealadel põhjustab ladestuv märg lumi libedust. Pärast keskööd kiired muutused jätkuvad. Lohu järel pöördub tugevana püsiv tuul põhja- ja loodesse ning üle Eesti liigub taas külm õhumass. Loode poolt saabuv kõrgrõhuhari lööb taeva selgeks ning hommikuks langeb õhutemperatuur -2..-5°C-ni, läänerannikul ja saartel on 0°C ümber. Miinuskraadide saabumisega hakkavad märjad teepinnad jäätuma. Seega ettevaatust liikluses!
Homne päev (6.02) pakub aga kõrgrõhuharjas päikesepaistelise, mõõduka, rannikul ka puhangulise tuulega ning valdavas Eestis väheste miinuskraadidega ilma.

Hinda meid!