m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Uue tormi ootel

Eeloleval ööpäeval haarab nii Lääne- kui Põhja-Euroopa oma rüppe võimas ja jõuline madalrõhkkond, mille põhikese koondub Norra merele. Ümber põhjapoolkera tiirutav õhu juhtvool ehk jugavool kihutab ookeanilt mööda pöörise lõuna- ja kaguserva Põhja-Euroopa suunas kiirusega kuni 300 km/h ning tõstab Läänemere ääres tuule tormiks. Portsude kaupa saabub meile niisket ja sooja õhku ning kui pühapäeva (16.02) öösel ja hommikul sajab sisealadel veel märgi helbeid, siis õhtu poole saabuv sadu jõuab maapinnale kindlalt vihmana. Tuule jõulisem tugevnemine saab alguse Eesti jaoks pühapäeva (16.02) pärastlõunal, kulminatsioon saabub tõenäoliselt ööl vastu esmaspäeva (17.02), kui sisealadel on oodata lõuna- ja edelatuule iile vähemalt 15-20, rannikualadel 22-28 m/s. Lähema ööpäeva jooksul täpsustame prognoosi!
Tugev tuul põhjustab elektrikatkestusi, murrab puid ning häirib saarte vahel praamiliiklust!

4.7 / 3 hindajat