m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Kiirelt külmaks

Homme (11.05) on Eesti ilm külmenemas. Kuiva ja sooja õhumassiga kõrgrõhuala eemaldub Eesti kohalt Venemaale ning selle asemele liigub merelt niiske madalrõhuvöönd, mille järel algab kiire külma õhu sissetung.  Sajuala jõuab saartele juba peale keskööd ning katab hommikupoolikul suurema osa Loode-Eestist tiheda vihma ja jaheda õhuga (sooja 5°C ringis). Samal ajal saab kagupoolne Eesti tunda veel kevadist soojust: termomeetri näidud jõuavad tõusta 15°C ümbrusesse. Pärastlõunal haarab tihe sadu enda alla ka idapoolsed maakonnad ning saabuv külm muudab vihma kohati lörtsiks. Õhtu poole vabaneb Lääne-Eesti sajust, lõunas ja idas jääb pikemalt sadama. Enne sadu on kagutuul puhanguline Eesti idaservas (puhangud kuni 12  m/s), saju saabudes pöördub tuul loodesse ja põhja ning iilid tõusevad sisealadel 14, rannikul 18 m/s. Õhtu saabudes on külm õhumass vallutanud kogu maa ning õhutemperatuur ulatub 3°C-st Põhja-Eestis 8°C-ni mandri kaguosas. Nädal jätkub jahedana.

5 / 1 hindajat