m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Õhumass vahetub äikese saatel

21.07 lahkub Eesti kohalt suvine soe ja teeb seda äikese saatel.

Ilmamuutuse kutsub esile Skandinaaviast kirde suunas liikuv madalrõhkkond, mille lohk ühes külma frondiga üle Läänemere levib ning juba südaöö paiku saartele vihmahood kannab. Ühes sajuga paugub mõnel pool äike. Mandril püsib öö soe ning täna (20.07) päeval arenenud pilved pigem rahunevad.

Hommikul jõuab sajuhoogudest ümbritsetud madalrõhulohk mandrile ning liigub päeval aeglaselt üle maa itta. Õhumass vahetub jahedama vastu ning õhumassi vahetust saadavad mitmel pool intensiivsed sajuhood ja äike. Tuul pöördub läände ning muutub jahedamas õhumassis puhangulisemaks. Äikesepilvede all võib olla tugevamaid tuuleiile. Sooja on päeval 20°C ümbruses, enne sadu jõuab õhutemperatuur tõusta Ida-Eestis veel 25°C-ni.

Hilisõhtuks lahkub äikeseline sajuliin Eesti idapiiri taha.

 

Hinda meid!