m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Teadusajakirjanduse sõber on Ain Kallis

Ain Kallisele antakse üle teadusajakirjanduse sõbra auhind

Foto: Terje Lepp

Suure rõõmu ja uhkusega teatame, et möödunud nädala lõpus sai meie kolleeg ilma- ja kliimateadlane Ain Kallis olulise tunnustuse osaliseks, kui talle anti Eesti Teadusajakirjanike Seltsi poolt teadusajakirjanduse sõbra auhind.

Keskkonnaagentuuris ja Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituudis eelkõige kiirgusklimatoloogiaga tegeleva Kallise sulest on ilmunud ligi kuussada populaarteaduslikku artiklit. Möödunud aastal ilmus Kallisel koos Andres Tarandi ja Jaak Jaagusega põhjalik teadusmonograafia “Eesti kliima minevikus ja tänapäeval”. Sel aastal sai kaante vahele “Kodune ilmaraamat”, kus ka kõige keerulisemad asjad on saanud lihtsad ja arusaadavad seletused.

Teadusajakirjanike sõbra auhinnažürii esimees Priit Ennet ütleb: “Olgu teemaks äike, maru või joonpilved, Kallis on alati aldis põnevaid ilmanähtusi oma muhedal moel ja arvukate näidete toel publikule selgitama.”

Ain Kallis

Foto: Terje Lepp

Auhinnakuju – keraamik Piret Kändleri loodud Ökuli – andis teadusajakirjanike selts Kallisele üle 20. novembril Tallinna laululava klaassaalis toimuval teaduskommunikatsiooni konverentsil “Teadus? Läheb tarvis. Päriselt!”.

Ain Kallisele otsustas teadusajakirjanduse sõbra auhinna anda žürii koosseisus Ulvar Käärt, Helen Arusoo, Mart Zirnask, Piret Pappel ja Priit Ennet.

Ain Kallis on varem pälvinud Eesti teaduse populariseerimise auhinna (2008), Eesti Vabariigi Valgetähe V klassi teenetemärgi ja olnud mitu korda Eesti Vabariigi teaduspreemia nominentide hulgas.

Hinda meid!