m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Täiendav teave 13. detsembri tormi kohta!

Tormitsükloni trajektoorVäga aktiivne tsüklon liigub täna (12.12.14) Briti saartelt Taani väinade kohale ja suundub edasi kirdesse. 13.12.14 keskööl jõuab üle Lõuna-Rootsi Läänemere äärde. Eesti rannikuvetes tugevneb lõunatuul erakordselt kiiresti 17-22, puhanguti 28, mandri sisealadel puhanguti 15-18 m/s. Alates Edela-Eestist algab tihe lörtsisadu, mis levib kiiresti üle Eesti.

13.12. hommikuks liigub tsüklon Soome edelarannikule (Turu piirkonda). Eestis paisub tuul tugevaks tormiks, lõuna- ja edelatuul ulatub rannikul 20-25, puhanguti 30, Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahel kuni 35 m/s, sisemaal on puhanguid 15-20 m/s. Tihe sadu läheb Lääne-Eestis üle vihmaks, Kesk- ja Ida-Eestis jätkub intensiivne lume- ja lörtsisadu.

TÄHELEPANUKS! Liiklusolud on väga halvad – tihedas sajus on nähtavus halb, tormituul võib puid murda ja hommikul on 0°C lähedase õhutemperatuuri tõttu libeduseoht.

13.12. päeval liigub tsüklon üle Lõuna-Soome itta. Eestis jätkub tugev torm kuni pärastlõunani (orienteeruvalt kella 16-ni). Puhub edela- ja läänetuul rannikul 20-25, puhanguti kuni 30 m/s, sisemaal 12-18, puhanguti 21, Lõuna-Eestis 25 m/s. Sadu läheb enamasti üle vihmaks.

Pärastlõunal saartest alates tuul nõrgeneb ja sadu hõreneb.

Taimi Paljak
Ilmaprognooside osakonna juhataja

Hinda meid!