m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

EELHOIATUS tormide ja veetaseme tõusu kohta!

Reede päeval liigub aktiivne tsüklon Stockholmi lähedalt Soome poole. Edelatuul tugevneb päeval saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 25 m/s, õhtupoolikul 18-23, puhanguti kuni 31 m/s. Torm jätkub ööl vastu laupäeva lääne ja loode suunalt puhuva tuulega.

Veetase võib õhtul ja öösel tõusta läänerannikul kriitiliste näitude lähedale, Pärnus 140-155cm üle keskmise, mujal rannikumeres jääb meretase kriitilisest allapoole, ennustus täpsustub iga 6 tunni tagant.

Kriitilised näidud: Pärnus 160 cm, Haapsalus 140 cm, Narva-Jõesuus 160 cm, Tallinnas 120 cm, Kuressaares 150 cm üle keskmise.

Pühapäeval (6.12.) on sügav tsüklon Norra merel, Läänemerele toob tormituule uus osatsüklon, mis areneb eelmise jälgedes Norra edelarannikul ja suundub üle Stockholmi. Edelatuul tugevneb  saartel ja rannikul 18-23, puhanguti kuni 33 m/s. Ka see torm toob Eesti rannikule olulise veetaseme tõusu, võimalik, et juba üle kriitiliste näitude, täpsem ennustus laupäeva keskpäeval.

4.5 / 2 hindajat