m.ilmateenistus.ee lennuilm.ee keskkonnaagentuur.ee

Selle aasta Lihavõttepühade ilm on tõenäoliselt muutliku meelega

Öö vastu 1. aprilli on võrdlemisi selge taevaga ja veel karge – õhutemperatuuriga -1..-6 °C.

Päevane ilm sõltub suurel määral Kesk-Euroopa poolt läheneva madalrõhkkonna liikumisteekonnast. Tõenäoliselt kaardub madalrõhkkonna serv üle Eesti. Kirdetuul tugevneb puhanguti 12, rannikul 15 m/s. Läti poolt kandub meile tihedam pilvemass ja Lõuna-Eestis hakkab lund ja lörtsi sadama. Õhtu poole laieneb sadu põhja poole, üksnes Eesti loodeserv võib lumest pääseda.

Kui madalrõhkkond 1. aprilli üllatuse teeb ja enam lõunanaabrite kohale koondub, vaid siis piirdub sadu Eesti lõunaservaga. Õhutemperatuur on 0 °C-st jääpinnalt puhuva tuulega rannikul  kuni +5 °C-ni Loode-Eestis.

Vaatasime järgi, kuidas on möödunud eelmised 1. aprillile langenud pühad ning lumiseid leidub nendegi seas:

 

Kui vaadata otsa aga kõikidele kevadpühadele ja nende ilmadele vahemikus 22. märts kuni 25. aprill, on rekordid sellised:

 

5 / 1 hindajat